петък, 7 август 2009 г.

за неразтрогване на християнския брак

Само в един случай Господ Иисус Христос допуска разделянето на съпрузите един от друг и това е когато един от тях наруши светостта на брака чрез прелюбодейство.Категоричната истина при разводите гласи че печеливша страна няма, а всички страни са губещи.
Най-губещи обаче са децата... Смело може да се каже, че децата на разведените родители осиротяват при живи баща и майка. Едно дете на разведени родители написало до "Детето Исус горе на небето" -
Мило Детенце Иисусе, много те моля, вземи ме при Тебе на небето. Колко много искам да сана ангел! тук на земята всичко е така лошо. ти знаеш, че татко пропъди мама, понеже се ожени за друга мама. мене ме взе мама, но ми е лошо при нея, защото го няма тате. мама постоянно плаче. тогава дойде също и при мама нов татко, но той пие и няма време за мене. аз му се заканих че ще го убия, но мама каза че за това Детето Иисус ще се разсърди. научих че ангелите са много добре и че трябва само на тебе да се подчиняват. затова искам да стана ангел, понеже тук ми е много тежко. аз те моля, вземи ме бързо. целувам ръцете ти - Ваньо.

1 коментар:

  1. Само прелюбодейство?
    За разтрогването на един брак може да има много по-основателни причини, например системен тормоз - психически и физически, пиянство, постоянни скандали, комарджийство и т.н.
    По-добре развод, именно заради доброто възпитание на детето и запазване на психиката му.

    ОтговорИзтриване